Quantum Sails Nederland

Address:

Anthonetta Kuijlstraat 7
Rotterdam, 3066 GS
Netherlands

Email

Click to contact

Phone

Main: +31 (0)10-220 6144

Hours

Monday - Friday
9:00am - 5:30pm

Request Quote

About Quantum Sails Nederland

Quantum Sails Holland is located in Rotterdam, right next to highway A16. Quantum Sails Netherlands is the main branch of Quantum Sails in the Netherlands. This loft provides maintenance services for your current sail wardrobe and advice for replacement of or additions to your existing sail wardrobe. All our team members have many years of (competitive) sailing experience, making them the perfect advisors. The Rotterdam loft has a large floor surface, where practically all repairs and adjustments to your sail wardrobe can be performed.

Services Include

 • Advice
 • New sails
 • Optimization
 • Repairs
 • Maintenance
 • Adjustments
 • Minor canvas work

Meet Your Quantum Team

The Quantum Sails Holland team consists of sailors who, just like you, are passionate about the sport. All our employees have extensive (competitive) sailing experience and are well capable to advise on the best options for your sail wardrobe.

Choose a Team Member

Nic Bol

Nic werd in 1965 in Nederland geboren, groeide op en studeerde af in Zuid Afrika, en kwam in in 1989 terug naar Nederland om op Europees niveau te kunnen zeilen. Na 3-4 jaar professioneel te hebben gezeild op bekende boten als Pro-Motion VII & VIII, Illbruk-Pinta, Amsterdamed en vele andere is Nic in 1993 in Nederland begonnen als Sales Consultant voor Doyle Sailmakers. In 1997 werd hij benaderd door Quantum, een innovatieve groep zeilmakers, met de vraag of hij dit nieuwe merk wilde vertegenwoordigen in Nederland. Met de Nederlandse Whitbread boot “Brunel Synergy” als uithangbord voor dit nieuwe merk, is er in 1998 gestart met Quantum Nederland, met Nic aan het roer. Het concept van focussen op alleen “sales en service” was toen vernieuwend in de zeilmakerswereld. Nic geloofde daar in. Vandaag de dag is het de norm. Is altijd leuk om de eerste te zijn. In korte tijd werd Quantum een gevestigde naam in Nederland, en al snel volgde de uitbreiding met dealers in Zuid-, Midden- en Noord Nederland. In de afgelopen jaren is Quantum Nederland, onder leiding van Nic, uitgegroeid tot een van de markleiders op het gebied van performance toer- en wedstrijdzeilen. Nic is tot op de dag van vandaag zeer actief in verschillende klassen gebleven, waaronder de in Nederland populaire J-22, Farr 30, X-35 en IMS/ORC/IRC boten. Zijn zeilhoogtepunten zijn de veroverde wereldkampioenschappen in zowel J-22 en X-35 en podium plaatsen op Farr 30 en IOR One Ton en J-22, X-35 WK’s en EK’s. In Nederland heeft Nic ook diverse Nederlandse kampioenschappen gewonnen in o.a. de ORC 1&2 , J-22 & X-35, J-80 klassen en het NK Team zeilen. In de 20 jaar dat Nic nu actief is zijn er duizenden boten getuigd met Quantum zeilen. Door te focussen op kwaliteit, service en een eerlijk advies is het Nic gelukt, ondersteund door een internationaal netwerk, een prachtig, gezond en gerespecteerd bedrijf op te bouwen.

Basic info
 • Nationality: Netherlands
 • Position: Owner/Sail consultant
Fluency

Dutch, English

Jacco Huijgen

Jacco is een van de Sail Consultants voor Quantum Sails in Nederland. Jacco richt zich op New Business, projectmanagement, marketing en service. Jacco heeft een Bachelor in Business Administration en heeft meer dan 10 jaar ervaring in als zeilmaker en zeiler. Jacco heeft verschillende nationale titels en andere prijzen op zijn naam staan, waardoor hij een versterking is voor vele wedstrijdteams. Jacco is verbonden aan Quantum Sails sinds 2004, toen hij als scholier het vak leerde bij de lokale Quantum dealer. Via verschillende Quantum-vestigingen is Jacco aan het einde van zijn studie aan de slag gegaan voor Quantum Sails Nederland. De combinatie van Jacco’s studie en de ervaring die hij heeft als zeiler en zeilmaker zorgen ervoor dat hij de ideale persoon is om u te adviseren over uw zeilgarderobe en hoe deze te optimaliseren is voor uw specifieke toepassing.

Basic info
 • Nationality: Netherlands
 • Position: Sail Consultant/Sailmaker